Про це у прямому ефірі ранкового шоу на 24 каналі розповіла нутриціолог та консультант з харчування Анастасія Голобородько.

До теми Гречка, сіль і сірники не рятують від коронавірусу: Зеленський закликав не панікувати

Вона підкреслила: на жаль, гречка – не найпопулярніша крупа серед українців. Частіше за неї споживають пшеницю, рис, картоплю та вироби з муки.

“Гречка містить багато важливих для здоров’я мікроелементів. Зокрема магній, який пов’язаний з 300 процесами в тілі людини. Також антибактеріальні марганець та мідь. Крім цього, молібден та цинк – фундамент нашого імунітету”, – запевнила нутриціолог.

Експертка додала, що у крупі немає глютену – розрекламованою амінокислоти, яка впливає на здоров’я. Тож гречка є дуже легкою та поживною.

Сама по собі гречка захистити від коронавірусу не може. Але якщо вибирати якусь кашу чи гарнір – це дуже хороший вибір,
– наголосила Голобородько. 

Й пояснила, як правильно готувати крупу, аби вона дійсно була корисною. Важливо залишити корисні мікроелементи безпосередньо в самому ядрі. “Тому не відварюємо гречку в літрах води та не зливаємо її, не підсмажуємо. Додаємо трохи води, і вона вся випаровується”, – підсумувала експертка.

Що відомо про коронавірус в Україні? Станом на ранок 20 березня в Україні підтвердили 26 випадків захворювання на коронавірус, з них 3 – летальні. У країні ввели карантинні обмеження, відтак заборонили: проводити масові заходи, навчальний процес. Закриті усі ТРЦ, ресторани, кафе, метро, кінотеатри. Також заборонили залізничне, авіа, автобусне та міжміське пасажирське перевезення. Карантин триватиме до 3 квітня, але в уряді вже говорять про його можливе продовження.

Дивіться відео про те, як вберегтись від коронавірусу: