Причини спалаху з’ясовують, проводиться перевірка продуктів, а також стічної та питної води, повідомляє Центр громадського здоров’я. 

До теми Сальмонельоз: все, що треба знати про небезпечну інфекцію

Тривають протиепідемічні заходи, проводиться обстеження контактних осіб та дезінфекція за місцем проживання пацієнтів.

 
Сальмонельоз – що це?
Інфекційне захворювання, спричинене бактеріями роду Сальмонела. Сальмонельоз належить до гострих кишкових інфекцій і може викликати серйозні ускладнення, особливо у дітей. 

Найчастіше людина підхоплює сальмонелу від тварин, внаслідок споживання заражених продуктів або поганої гігієни рук. Найчастіше є у м’ясі, яйцях, рибі, але цілком може бути й у воді. Сальмонелу не можна відчути на смак чи запах.