Доктор Сара Кемп 30 років займається дослідженнями в області харчування і вирішила нарешті вивести таку формулу, пише Daily Star.

Також на тему: Чому варто їсти спаржу: 5 корисних властивостей

В неї вийшло ось таке рівняння: (i @ -14 ° C + ½S + UDS + 12s) x 2 = MF *. Виглядає складно, але насправді це опис послідовності дій, які допоможуть отримати від морозива максимальну насолоду.

Морозиво має мати температру 14 градусів

Морозиво має мати температру 14 градусів

Морозиво має мати температуру 14 градусів / unsplash.com

Як правильно їсти морозиво

  • Витягніть десерт з морозилки й залиште його поки не нагріється до правильної температури – 14 градусів. Це займе близько 15 хвилин.
  • Використовувати потрібно дві ложки: однією відділяти порції, а іншою їсти.
  • Морозиво потрібно класти на кінчик язика, щоб відчути перші нотки смаку. Це зручніше робити, якщо тримати ложку, якою ви їсте, догори дном.
  • Потім потрібно повільно почати обертати ложку в роті, щоб відчути не тільки смак, але і текстуру морозива. Здійсніть повний оберт.
  • Після цього зробіть плавний і глибокий вдих ротом – так ви приєднаєте верхні рецептори й відчуєте ті відтінки смаку, які зазвичай залишаються непоміченими.
  • Тримати морозиво у роті потрібно 12 секунд і тільки потім ковтати. Воно має повністю розтанути.

Науковиця радить не налаштовуватися на прийом їжі, а спробувати насолодитися смаком десерту.