Як здійснили відкриття

Вони вивчили роботу фактора росту фібробластів FGF21 – це ендокринний гормон, який контролює регуляцію енергетичного балансу організму. Раніше дослідники з’ясували, що він продукується в печінці у відповідь на вживання цукру і впливає на чутливість клітин до інсуліну.

Читайте також: Чотири причини, чому нас тягне на солодке

У рамках дослідження вчені виявили, що білок змінює активність нейронів у вентрально-медіальній частині гіпоталамуса. Саме ця ділянка мозку відповідає за гормональний обмін та відповідає за такі функції, як терморегуляція, сон, харчова і статева поведінка.

Чутливість до глюкози підвищують рецептори нейронів 

Наразі дослідники працюють над розробкою препаратів-аналогів FGF21, які допоможуть контролювати потяг до солодкого.

Подібні препарати вже використовують для лікування діабету й ожиріння.