Та нове дослідження доводить, що такі вуглеводи – це цілком здорові продукти. Роботу опублікували у науковому журналі JAMA Network.

Читайте також 17 міфів про здорове харчування, які спростувала наука

Фахівці Центру статистики раку Джорджії спільно зі Школою громадського здоров’я штату опрацювали дані про понад 416 тисяч чоловіків і жінок у віці 16–79 років за 16-річний період, аби визначити зв’язок проблем зі здоров’ям та харчуванням.



Вуглеводи можна і треба їсти / Фото Unsplash

Результати свідчать про те, що зниження споживання білка тваринного походження і перехід на рослинний білок, зокрема з цільних злаків, знижує ризик смерті від серцево-судинних захворювань.

Крім того, коли люди заміняли яйця на рослинний білок, такий як тофу або боби, цільні зерна або злаки, ризик передчасної смерті у жінок був на 21% нижчий, а у чоловіків — на 24%.

У випадку, якщо рослинний білок вводили в раціон замість червоного м’яса, це призвело до зниження ризику на 15% у жінок і на 13% у чоловіків.