Як отримати від їжі найбільше користі, розповів психіатр і автор книг із харчування Дрю Ремсі.

Читайте також Кому треба їсти кавун та чому не варто боятись “ранніх” кавунів

Ретельне пережовування сприяє кращому засвоєнню їжі

Ремсі стверджує, що наш психічний стан впливає на те, як ми їмо, а тривожність часто призводить до того, що ми менше жуємо перед ковтанням.

Коли ви мало пережовуєте, ферменти в кишківнику, які розщеплюють їжу, виробляються гірше. Це означає, що поживні речовини менше засвоюються в організмі, – зазначив лікар.

Не варто їсти, коли ви нервові чи засмучені

Коли людина відчуває стрес, це може порушити зв’язок між мозком і травною системою.

А це своєю чергою означає, що якщо ви їсте, відчуваючи негативні почуття, то ви можете засвоїти лише 20% поживних речовин, що містяться в їжі.

Щоб отримати максимум користі від їжі, слід робити це усвідомлено: їсти поруч з тими, кого ви любите, їжте вдумливо і не поспішаючи.