Чи можна купувати хліб?

Про це в ефірі 24 каналу розповів голова Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан. І додав, що вірус не міг залишитися на пакуванні виробів.

Детальніше На підприємстві “Київхліб” спалах коронавірусу: що відомо

У світі не підтверджено ще жодного випадку у світі, щоб інфекція передавалась через харчові продукти та воду,
– наголосив Рубан.

Він також додав, що протиепідемічні заходи у “Київхлібі” провели своєчасно, оскільки всі швидко зреагували. А хворих ізолювали, зараз же проводять масштабну лабораторну діагностику контактних осіб.

Що відомо про спалах на заводі “Київхліб”?

На підприємстві “Київхліб” масовий спалах COVID-19. Внаслідок цього пекарню закрили на карантин.

Спершу симптоми хвороби з’явилися у трьох працівників пекарні, внаслідок чого вони звернулися до лікарні.

Протестували весь колектив – 77 працівників. Інфікованими виявилися 37 людей.

Що з хворими?

Експерт наголосив, що наразі немає безсимптомних хворих, є важкі та середні ступені важкості. А загалом за даними по Києву, показник важких випадків захворювання на коронавірус – низький.

Тому лише необхідно дотримуватись тих профілактичних протиепідемічних заходів у “вогнищах”, які сьогодні визначили,
– наголосив Рубан.

Крім цього, голова Держпродспоживслужби зазначив, що наразі не встановлено, хто перший і як захворів на коронавірус на підприємстві. Але також можна спрогнозувати, що такі спалахи можуть бути в закритих приміщеннях, де не дотримуються епідемічних заходів.

Дивіться повністю відео розмови 24 каналу з Олегом Рубаном: