У Японії почнуть продавати ГМО-помідори

Продаватимуть у Японії томати, в яких учені генним шляхом збільшили обсяг гамма-аміномасляної кислоти. Вона сприяє зниженню кров’яного тиску. Про це повідомляє японський державний мовник NHK.

@media (max-width: 640px) {
.mobileBrandingPlace {
padding-bottom: 56.21%;
z-index: 9;
margin: 10px 0;
}

#mobileBrandingPlace1484982 {
padding-bottom: 56.21%;
z-index: 9;
margin: 10px 0;
}

#mobileBranding {
margin: 0 !important;
}
}

До речі Створили помідори з ліками проти хвороби Паркінсона

Такий ГМО-помідор розробили вчені державного Університету Цукуба спільно з однією з біотехнологічних фірм. За словами фахівців, цей овоч не містить жодних генів, яких немає в натуральних томатах. Також вони запевняють, що коригування геному не призвело до збільшення кількості алергенів або токсичних речовин.

Планують у Японії розпочати продаж геномодифікованих помідорів у 2022 році. Щоправда, у першій половині 2021-го має стартувати розповсюдження безкоштовних саджанців для городів.

Додамо, що у 2019 році в Японії схвалили закон, який дозволяє продаж генномодифікованих харчових продуктів. Але це має відбуватися за умови, якщо спеціальна комісія Міністерства охорони здоров’я країни схвалить відповідну заявку