Вчені з Університету Іллінойсу (США) провели дослідження, у якому взяли участь 163 людини віком від 25 до 45 років з надлишковою вагою або ожирінням. За іншими показниками вони були здоровими. Робота опублікована у Journal of Nutrition.

@media (max-width: 640px) {
.mobileBrandingPlace {
padding-bottom: 56.21%;
z-index: 9;
margin: 10px 0;
}

#mobileBrandingPlace1488014 {
padding-bottom: 56.21%;
z-index: 9;
margin: 10px 0;
}

#mobileBranding {
margin: 0 !important;
}
}

До теми Користь та шкода авокадо і як часто його можна їсти

Добровольців розподілили на 2 групи. Перша щодня додавала авокадо на сніданок, обід і вечерю. Друга група людей харчувалась за точно таким самим меню, але без додавання фрукта.

Загалом експеримент тривав 12 тижнів. Впродовж цього періоду учасники дослідження здавали зразки крові, сечі та калу для аналізу.

У результаті щоденне вживання авокадо призвело до зниження концентрації в калі жовчних кислот. Також виріс вміст коротко жирних кислот, які є важливими для здоров’я товстого кишківника й надають протиракову і протизапальну дію.

Окрім цього, зросла кількість бактерій, які здатні до ферментації клітковини. Це гарно впливає на травлення і метаболічні функції кишкової мікробіоти. Тобто цей фрукт особливо корисний для людей, які споживають небагато клітковини.

Що відомо про корисні властивості авокадо

  • Авокадо містить багато харчових волокон та мононенасичених жирів, які важливі для роботи серця.
  • Цей фрукт має низький гіпоглікемічний індекс, тож досить корисний для діабетиків.
  • М’якоть плодів авокадо містить жирну олію та кислоти, білок, унікальні антиоксиданти Rarthenon A і B, магній, калій, вітаміни К, Е та D, а вміст останнього вищий, ніж в маслі і яйцях.
  • Авокадо досить калорійне і ситне, має високий вміст жирів. Але, на відміну від шкідливих продуктів, ці жири ненасичені. Тож якщо його вживати в їжу замість продуктів з високим вмістом жирів, це може допомогти підтримувати рівень здорового холестерину. Авокадо цілком може замінити масло, тож його можна використовувати й у випічці.