Потреба в залізі в день визначається статтю і віком, пише NHS.

@media (max-width: 640px) {
.mobileBrandingPlace {
padding-bottom: 56.21%;
z-index: 9;
margin: 10px 0;
}

#mobileBrandingPlace1506182 {
padding-bottom: 56.21%;
z-index: 9;
margin: 10px 0;
}

#mobileBranding {
margin: 0 !important;
}
}

8,7 мг – для чоловіків старше 18 років і жінок після 50 років;
14,8 мг – для жінок у віці від 19 до 50 років.

Також на тему: Чи справді ромашковий чай заспокоює

Щоб отримати достатню кількість заліза, потрібно раціонально харчуватись.

Устриці, мідії та інші молюски

28 мг заліза на 100 г. Повністю і навіть з запасом покривають добову потребу. Причому залізо у молюсків тваринного походження і засвоюється на 15-30% краще, ніж з рослинної їжі. Важливо переконатися у свіжості молюсків, оскільки є ризик отруїтися сирими морепродуктами та особливо устрицями.

Гарбузове насіння

13 мг заліза на 100 г. Неважливо, сирого або обсмаженого насіння. Залізо тут рослинного походження, тому гарбузове насіння краще їсти з продуктами, які містять вітамін С (наприклад, цитрусові фрукти або сік), – він допомагає організму засвоювати залізо.

Печінка та інші субпродукти

6,5 мг заліза в 100 г яловичої або курячої печінки. В нирках, серці, мозку мікроелемента менше, в середньому близько третини добової норми на 100 грамів.

Чорний шоколад

13 мг в плитці шоколаду, але достатньо з’їсти 50 г, щоб отримати приблизно 6,5 мг. Краще вибирати шоколад з вмістом какао 70% і вище.

Шпинат

3,6 мг заліза на 100 г. В будь-якому вигляді: сирому, відвареному або запеченому.