Все завдяки флавоноїдам

Експерименти, проведені на мишах, виявили збільшення сірої речовини в мозку тварин після введення їм флавоноїдів, на які багаті фрукти і овочі. Отримані ефекти можна було порівняти з тими, які спостерігалися після спеціальних вправ, що поліпшують роботу мозку.

@media (max-width: 640px) {
.mobileBrandingPlace {
padding-bottom: 56.21%;
z-index: 9;
margin: 10px 0;
}

#mobileBrandingPlace1544448 {
padding-bottom: 56.21%;
z-index: 9;
margin: 10px 0;
}

#mobileBranding {
margin: 0 !important;
}
}

До теми Нові ліки знижують ризик серцевих ускладнень серед пацієнтів з COVID-19

Яблука мають кращий ефект

Але найкраще на роботу мозку може вплинути вживання саме яблук.

Професор Герд Кемперманн з Німецького центру нейродегенеративних захворювань і співавтор дослідження пояснив цей ефект.

Високі концентрації фітонутрієнтів, отримані з яблук, стимулюють генерацію нових нейронів – процес, який називають нейрогенезом. Яблука містять прогенні з’єднання як у шкірці, так і в м’якоті,
– зауважив дослідник.

Чи можна компенсувати дію яблучним соком

Цікаво, що вживання яблучного соку, на думку вчених, не приносить подібної користі здоров’ю мозку, оскільки містить набагато менше корисних інгредієнтів.