Небезпечні галюцинації

Одна з таких галюциногенних речовин – мусцімол. Він впливає на ГАМК-рецептори людини, які беруть участь в гальмівних реакціях нервової системи.

@media (max-width: 640px) {
.mobileBrandingPlace {
padding-bottom: 56.21%;
z-index: 9;
margin: 10px 0;
}

#mobileBrandingPlace1547626 {
padding-bottom: 56.21%;
z-index: 9;
margin: 10px 0;
}

#mobileBranding {
margin: 0 !important;
}
}

Також на тему: Що їсти, щоб уникнути колоректального раку

Мусцімол змінює активність нейронів в різних областях, включаючи кору головного мозку, гіпокампі і мозочку. У медицині або фармакології речовина не використовується. Мусцімол проходив першу фазу клінічних випробувань для використання його при епілепсії, але дослідження було припинено.

Іботенова кислота – ще одне психоактивне з’єднання мухомора, яке може викликати почуття ейфорії, слухові та зорові галюцинації. Кислота вбиває нервові клітини, тому її використовують для експериментів з тваринами. Наприклад, вводять в череп щурів для вивчення уражень мозку.

Чому не варто їсти мухомори

Отруєння мухоморами трапляється рідко і зазвичай відбувається при навмисному вживанні грибів для галюцинацій. Для отруєння достатньо одного невеликого капелюшка гриба.

Біохакери придумали використовувати мухомори для мікродозінга – щоденного вживання маленьких порцій без галюцинацій. Нібито в невеликих кількостях сушені мухомори покращують пам’ять, підвищують креативність і працездатність. Їх підтримали виробники БАДів.

Що б не було написано на упаковці, у мікродозінга мухоморами немає доведеної ефективності. До того ж це може бути небезпечно, вживання мухоморів в такому вигляді не виключає отруєння. Серед симптомів отруєння нудота, блювота, сонливість, судоми і втрата свідомості.