Значними факторами також є й шкідливі звички та спосіб життя людини. Тож, незалежно від генетичних факторів та умов карантину, ви в силі самостійно запобігти ускладненням коронавірусної хвороби.

@media (max-width: 640px) {
.mobileBrandingPlace {
padding-bottom: 56.21%;
z-index: 9;
margin: 10px 0;
}

#mobileBrandingPlace1548533 {
padding-bottom: 56.21%;
z-index: 9;
margin: 10px 0;
}

#mobileBranding {
margin: 0 !important;
}
}

До теми В Україні понад 4 тисячі нових хворих на COVID-19: статистика в областях

Куріння

Вдихання тютюнового диму пошкоджує тканини в легенях, що в майбутньому може призвести до проблем з диханням, до емфіземи, раку і багатьох інших захворювань.

Передусім нікотин впливає на серотонін і дофамін. Саме через це курці відчувають перепади настрою, проблеми пам’яттю.

Водночас для COVID-19 характерні проблемами з доставлення кисню до клітин, а також коронавірус є респіраторним захворюванням, яке насамперед вражає саме легені.

Вживання алкоголю

Постійне вживання алкоголю призводить до ушкоджень печінки, яка поступово накопичує шкідливі токсини й жири в організмі.



Алкоголь руйнує печінку / Фото Unsplash

Печінка вкрай важлива для нормальної роботи імунітету, адже саме цей орган відповідає за взаємодію лімфоцитів, а також виробляє білки для синтезу антитіл. Тих самих, які дуже важливі для протистояння вірусам.

Регулярне вживання алкоголю послаблює імунітет і пригнічує можливості організму в боротьбі з хворобами.

Зловживання кофеїном

Кофеїн швидко потрапляє в кров і має суттєвий вплив на організм, підвищуючи кров’яний тиск і провокуючи збуджений стан і безсоння.

Зловживання кофеїном може призвести до порушення роботи нирок і виникнення захворювань серця,
– наголосили дослідники.

Згідно з численними дослідженнями, надлишок кофеїну негативно впливає на роботу імунної системи, знижуючи її можливість видаляти ушкоджені клітини.

Також кофеїн призводить до підвищення рівня кортизолу, який впливає на імунні реакції.

Неправильне харчування

Цукор, продукти з високим ступенем перероблювання, консерванти і хімічні добавки при регулярному вживанні можуть сильно нашкодити організму, призводячи до діабету, ожиріння, захворювань серцево-судинної системи.

blank

Зловживання фастфудом може негативно вплинути на здоров’я людини / Фото Unspalsh

Згідно з багатьма дослідженнями, одним з найлютіших ворогів імунітету є цукор.

Великі дози цукру буквально пригнічують імунну систему, відкриваючи ворота для різних вірусів.