Фруктоза зазвичай міститься в солодких напоях, солодощах, напівфабрикатах і широко використовується у виробництві харчових продуктів.

@media (max-width: 640px) {
.mobileBrandingPlace {
padding-bottom: 56.21%;
z-index: 9;
margin: 10px 0;
}

#mobileBrandingPlace1549849 {
padding-bottom: 56.21%;
z-index: 9;
margin: 10px 0;
}

#mobileBranding {
margin: 0 !important;
}
}

До теми Що можна з’їсти, аби зменшити тягу до цукру

Її вживання часто пов’язано з ожирінням, діабетом 2 типу і неалкогольною жировою хворобою печінки. І за останні роки споживання цієї речовини у всіх розвинених країнах значно зросло. Однак розуміння впливу фруктози на імунну систему людей, які споживають її у великих кількостях, було обмеженим дотепер.

Нове дослідження демонструє, що фруктоза викликає запалення імунної системи. І внаслідок цього виробляється більше реактивних молекул, які пов’язані із запаленням. Надалі це може призводити до пошкодження клітин і тканин, порушення роботи органів і систем організму.

Окрім цього, дослідження дає глибше розуміння того, як фруктоза може бути пов’язана з діабетом і ожирінням. Оскільки запалення часто пов’язане з ожирінням.

Наше дослідження є захопливим, тому що воно просуває нас на крок вперед до розуміння того, чому деякі дієти можуть привести до погіршення здоров’я,
– зауважила докторка медичної школи “Науки про здоров’я населення” (PHS) Емма Вінсент.